By - Tom Cosyns

De voordelen van een website op maat

Een website op maat kan grote voordelen bieden voor bedrijven en organisaties. Een op maat gemaakte website is namelijk specifiek ontworpen om te voldoen aan de behoeften en doelstellingen van de klant. Hierdoor kan de website beter presteren en meer waarde toevoegen aan het bedrijf. Zo zijn er namelijk geen restricties, die je bij een ‘template’ site wel hebt. Omdat er allerlei verschillende voordelen zijn, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Flexibiliteit

Allereerst biedt een website op maat meer flexibiliteit. Een website op maat kan namelijk volledig naar wens worden ingericht. Er zijn geen beperkingen en alles kan, zoals de klant dit graag zou willen worden uitgevoerd. Uiteraard heb je wel te maken met het budget van de klant, maar vaak zijn hier vooraf duidelijk afspraken over gemaakt. Dit zorgt ervoor dat er door een websitemaker altijd binnen een bepaald kader kan worden gewerkt.

Prestaties

Kies je voor een website die volledig ‘custom’ made is, dan heb je niet vandoen met allerlei externe plugins die je zou moeten installeren om bepaalde functionaliteiten te kunnen krijgen. Allereerst zorgt dit voor een stuk veiligheid en zorgt het ervoor dat de code van de website een stuk schoner blijft, waardoor de website sneller is en ook je bezoeker sneller door de website of shop kan navigeren.

Goed voor de zoekmachines

Bovendien kan een website op maat beter worden geoptimaliseerd voor zoekmachines. Een op maat gemaakte website kan worden ontworpen met zoekmachineoptimalisatie in gedachten. Dit betekent dat de website beter kan presteren in zoekmachines, waardoor meer potentiële klanten de website kunnen vinden. Kortom, een absolute aanrader dus.

Tot slot

Al met al biedt een op maat gemaakte website dus vele voordelen voor bedrijven. Het kan leiden tot betere prestaties, hogere rankings, meer controle en de site is volledig in eigendom, waardoor deze uiteindelijk meer waarde zal kunnen toevoegen aan het bedrijf. Hoewel een op maat gemaakte website meer investering kan vergen dan een standaard website, is het de investering zeker waard als je het ons vraagt! Dus ben jij toe aan een nieuwe website? Kies dan voor een website op maat.